Klar melding i favør av DNS

Widvey-besøk-1
Kulturminister Thorhild Widvey (H) og teatersjef Agnete G. Haaland. Foto: Ole Friele jr.
Det er ingen tvil om at den nye, borgerlige regjeringen vil gjøre alt for at DNS-bygningen vil bli rustet opp i tråd med dagens behov. Det var kulturminister Thorhild Widvey (H) klar på under en omvisning på DNS onsdag formiddag.


Widvey-besøk 2Fra venstre: Ordfører Trude Drevland, teatersjef Agnete G. Haaland, kulturminister Thorhild Widvey og kulturbyråd Gunnar Bakke. Foto: Ole Friele jr.

Sammen med ordfører Trude Drevland og kulturbyråd Gunnar Bakke, ankom kulturministeren DNS med en stor delegasjon fra Kulturdepartementet. Og de fikk klare meldinger fra ordføreren og kulturbyråden i Bergen: - Dette er et teater av vårt hjerte, statsråd. Det fortjener det beste, sa Trude Drevland til kulturministeren, da sistnevnte hadde sett mange av de trange kårene i bygningen fra 1909. - DNS er hjertet i byen, sa Gunnar Bakke, også han henvendt til kulturministeren.

Widvey-besøk 3Driftsleder Anders Larsen peker og forklarer for kulturministeren. Her i Teaterkjelleren. Foto: Ole Friele jr.

Men så var det heller ingen tvil om at den nye regjeringen vil følge opp det den forrige lovet; nemlig å sørge for at DNS-bygningen blir rustet opp, at ny dreiescene kommer på plass, og at teatret får de prøvelokaler, verksteder og annet man trenger etter dagens behov. - Det er allerede bevilget penger til å utrede behovene om hva som skal til. Dette vil departementet ta tak i. Det er Kulturdepartementets ansvar å løse dette nå, sa kulturministeren henvendt til teatersjef Agnete G. Haaland og direktør Bente Hartvedt Ringstad på DNS. Tidsplanen kunne imidlertid ingen være helt konkret på.


- Jeg lover å henge på departementet. Jeg er utålmodig av natur, sa ordfører Trude Drevland.

Den Nationale Scene
Tlf. 55 54 97 00
E-post: dns@dns.no

Telefon billettbestilling: 55 60 70 80

Webredaktør: Ole Friele jr.
Web-løsning: Reaktor Kyber AS

Våre sponsorer: