DUS er i gang

Den Unge Scenen (DUS) startet opp i ettemiddag på Lille Scene. Den regionale festivalen går over to dager og er et samarbeid mellom DNS, Vestlandske teatersenter og Hordaland Teater.


Første teatergruppe med unge lovende var teatersjef Bjarte Hjelmelands gamle skole, Fana Folkehøgskole som fremførte stykket "Super" av Knut Nærum. Kl. 20 fredag kveld er det duket for Teater Extra med "Nasjonal prøve" av Maria Tryti Vennerød. Lørdag kl. 13 fremfører Bømlo Barne- og ungdomsteater "Nasjonal prøve" mens Apropos Horisontalen avrunder festivalen med "1975" av Jesper Halle lørdag kl. 17.

Fjorten teaterinstitusjoner i hele tretten fylker danner et nettverk som utvikler og fremmer ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster skrevet for ungdom, og som fremføres av ungdom. Målet er å stimulere produksjonen av ungdomsteater.

En av gruppene fra regionfestivalen blir valgt ut til å delta på den nasjonale DUS-festivalen på Det Norske Teatret i Oslo 28-30. april 2011.

Juryen består av:

Solrun Toft Iversen

Kristin Saltkjelvik

Trond Birkedal

Alle deltagende grupper deltar på festivalens forestillinger. For andre som ønsker billett er det lagt ut 35 frie adgangsbevis som kan hentes i billettluken på Den Nationale Scene.

Den Nationale Scene
Tlf. 55 54 97 00
E-post: dns@dns.no

Telefon billettbestilling: 55 60 70 80

Webredaktør: Ole Friele jr.
Web-løsning: Reaktor Kyber AS

Våre sponsorer: